Hlavní navigace

Lumia 530 zřejmě dostane výkonnější procesor, ale méně interní paměti

23. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aktualizováno: Lumia 530 oficiálně vyšla. Vše o specifikacích a cenách najdete v novějším článku.

Původní článek: V jednom vietnamském e-shopu byla spatřena očekávaná Lumia 530. Jedná se o budoucího nástupce veleúspěšného Lumie 520, která už prodala přes 12 milionů kusů. Je jasné, že budoucnost dlaždic spočívá hlavně v levných telefonech, které nepotřebují kdovíjak výkonný hardware, přitom běží plynule.

Čekali jste, že se specifikace nástupce nějakým zásadním způsobem pohnou kupředu? Od velmi levného přístroje nelze čekat zázraky, proto se parametry příliš nezlepšily. Opět 4palcový displej dostane do vínku o fous vyšší rozlišení – 480 × 854 bodů. 1,2GHz čtyřjádrový procesor Snapdragon 200 z loňského roku cenu za nejvýkonnější komponentu prostě nedostane.

 

Na druhou stranu, pomalejší než 1GHz dvoujádro prostě nebude. Základních 512 MB operační paměti zůstává, naproti tomu dostanete ještě menší interní úložiště. Z 8 GB nová Lumie 530 zažije sestup na 4 GB. Štěstí, že si Windows Phone tak dobře rozumí s paměťovými kartami.

MMF24

Zklamání může být o to větší, že mezigenerační Lumia 525 měla rovnou gigabajt operační paměti a opět 8GB úložiště. Možná chce Microsoft překvapit cenou. Levné telefony od Nokie zabil, takže je aspoň částečně bude nahrazovat. Aspoň si to myslíme. Navíc, specifikace se mohou ukázat jako nepravé.

via WinBeta