Hlavní navigace

Mac Mini mizí ze skladů. Chystá Apple novou verzi?

9. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zahraniční média si všimla, že e-shopy Amazon, MacMall nebo MacConnection vyprodávají poslední zbytky nejmenších Maců, případně jsou už nedostupné. V minulosti to znamenalo jediný fakt – Apple zmenšuje dodávky, protože chystá novou verzi. (Na druhou stranu: zásoby iMaců se také tenčí a refresh celé řady ještě nepřišel.)

Mac Mini
Mac Mini: Jablečný prcek s pořádným výkonem (minirecenze)

A že by si to Mac Mini zasloužil. Poslední verze přišla už loni v červenci. Loňský model ztratil optickou mechaniku, procesory Core 2 Duo Apple nahradil novinkou Core i5/i7 Sandy Bridge, Mini dostaly Thunderbolt, dual-bandovou Wi-Fi a Bluetooth 4.0.

Jenže od té doby vyšly nové procesory Intel Ivy Bridge s vyšším výkonem (grafickým až dvojnásobně) při stejné nebo nižší spotřebě. Počítače se díky nové čipové sadě naučily pracovat s USB 3.0, AMD i Nvidia mají úspornější a rychlejší grafiky a hlavně se drasticky zlevnily operační paměti. Základní model Mini má jen ubohé dva gigabajty. Nový Mac Mini by mohl být zase o něco menší, rychlejší, vybavenější a za stejnou cenu. Zkrátka MacBook bez displeje.

 

CS24

Podle posledních spekulací má Apple příští týden uvést iPad Mini. Menší hardwarové upgrady počítačů jsou obvykle schovány ve stínu důležitějších novinek. Bude se scénář opakovat? Snad ano a Apple na desktopy úplně nezanevřel.

Zdroj: Apple Insider