Hlavní navigace

Magnetická klávesnice Maglev snižuje zdvih kláves na minimum [Computex]

9. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čím vás může uhranout klávesnice? Třeba tím, že zapojuje do praxe princip magnetismu. Klávesnice od firmy Darfon, představená na letošním Computexu, na rozdíl od běžných klávesnic s gumovou membránou klasickou stavbu nahrazuje magnetem a levitujícími klávesami. Maglev díky zahození mechanických částí vítězí sníženým profilem.

To se bude v noteboocích hodit. Jak naznačuje Cnet, nic se nemá přehánět. Příliš nízký zdvih snižuje komfort psaní. Klávesy pod sebou jednoduše řečeno nemají moc místa a nemají kam propadávat. V rámci samostatné klávesnice nicméně technologie uspěla lépe. Pánové ze Cnetu minimálně zjistili, že odpor kláves je možné elektronicky upravit.

 

Projeví se to negativně na výdrži zařízení? Buď jak buď, v podstatě budeme mít možnost si upravit vlastnosti takříkajíc za pochodu a nebudeme omezeni tím, jak výrobce klávesnice zpracuje a jaké vlastnosti jí předurčí. Nejnáročnější uživatelé a psavci nejspíš nadále zůstanou u svých mechanických klávesnic.

Pro někoho bude výhodou i výrazně delší životnost. Současné běžné klávesy vydrží kolem 10 milionů úhozů, kdežto Maglev snese 15 milionů úhozů. Klávesnice je připravena na masovou výrobu, Darfon avšak tají, kteří výrobci notebooků technologii použijí ve svých počítačích.

Maglev by se každopádně měl začít v prvních noteboocích z vyšší cenové kategorie objevovat koncem roku, eventuálně začátkem dalšího. Na trh dorazí též externí klávesnice pro tablety. Ke komfortu psaní je třeba dodat, že výrobce může zvýšit profil klávesnice.

CS24

Maglev snižuje zdvih kláves na minimum
Maglev snižuje zdvih kláves na minimum| Foto: Cnet

Zdroj: Cnet via Neowin
Digitimes