Hlavní navigace

Malá vylepšení Cortany. Stáhněte si Windows 10 Insider Preview build 17127

21. 3. 2018

Sdílet

Zdroj: Microsoft

Microsoft do Fast ringu vypustil další testovací vydání, tentokrát jde o Windows 10 Insider Preview build 17127. Jestli jste si mysleli, že teď už se opravdu jen budou opravovat chyby, zase jste se spletli. Tentokrát se pár vylepšení dočkala Cortana, což nás příliš nebere. Microsoft hlasovou asistentku stále nedokázal globálně rozšířit, funguje jen ve 13 zemích.

Protože ji už dlouho na žádný nový trh neuvedl, působí to, že na takové snahy zanevřel. Ale k věci. Cortana získala novou stránku s osobním profilem uživatele či uživatelky. Měla by vám pomoci snáze nastavovat upozornění na dojíždění, např. kdy máte vyrazit do práce, abyste nedorazili pozdě. Asistentka je výkonnější, v sekci s uživatelskými zájmy se objevují tipy pro použití. Tyto změny se brzy promítnou také do vývojové větve Redstone 5.

Vývojový tým se již prokousal skoro všemi známými vážnými problémy týkajícími se Windows Mixed Reality. Aktuálně ještě zjišťuje, co by mohlo stát za tím, že se nově umístěné hologramy vzácně vykreslují špatně, případně proč se virtuální prostředí restartuje při přecházení mezi lokacemi. Ve Windows 10 Insider Preview build 17127 jinak nejsou známy žádné další vážnější problémy.

MMF24

Windows 10 Insider Preview build 17127 Windows 10 Insider Preview build 17127

Opravené chyby

Co bylo tentokrát dále opraveno?

  • Po upgradu bylo zrušeno propojení se dříve spárovaným telefonem.
  • Edge padal po vypnutí blíže nespecifikovaných doplňků.
  • Nástroj Předčítání padal, pakliže jste použili skenovací režim pro předčítání dialogů v Edgi.
  • V Edgi v režimu pro pohodlné čtení nemusely vždycky fungovat klávesy Page up a Page down.
  • Pakliže jste zavřeli Centrum akcí klávesová zkratkou Win+A, došlo ke ztrátě zaměření na místo, které by mělo být zaměřeno.
  • Nově nainstalované aplikace se neobjevovaly v nabídce Start, pokud jste přepnuli formátování na japonštinu, aniž by tento jazyk byl přidaný na seznamu jazyků.

Pakliže budou během testování v programu Windows Insider objeveny nějaké chyby, přidá je Microsoft na seznam známých problémů. Jak jsem už uvedl, zatím je seznam prázdný. Testování by pomalu mělo být u konce.