Hlavní navigace

Malování na druhou: dotekový nástroj pro Windows 8 vede žebříček

23. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Do oficiálního zahájení prodeje Windows 8 zbývají dva měsíce a je jasné, že během této doby bude kritické naplnit Windows Store. Pokud v katalogu nebudou pořádné aplikace, budou to mít Osmičky, resp. Windows RT, hodně těžké. Minimálně na tabletech ano, protože tam se bez dotekových aplikací zkrátka neobejdeme. Microsoft se nás pokouší naplnit optimismem, sám totiž nové aplikace do katalogu vkládá. Má úspěch, protože jeho výtvory v současnosti patří ke špičce. Posledním trhákem je nová generace Malování, pokud tak aplikaci můžeme označit. Ve srovnání se současnou verzí Malování pro desktop avšak jde o propastný rozdíl.

Nový nástroj na malování se nazývá Fresh Paint. A vůbec nemůžeme říct, že by to byl ten starý bitmapový editor. Když pomineme základní rozdíl v tom, jak se aplikace ovládá (její prostředí vypadá pěkně, vůbec nepřipomíná klasické hranaté programy s tlačítky), především hotové výtvory vás přesvědčí o jiném přístupu k tvorbě malůvek. Svými prsty zde stvoříte opravdu pěkné obrazy, stačí se podívat na ukázkový obrázek umístěný na příslušné stránce ve Windows Store. Dovolím si tvrdit, že Fresh Paint zkrátka míří úplně jinou cílovou skupinu než Malování.

 

Především ho ocení děti. Program prozatím neumí česky, ale moc textů v něm stejně nenajdete. Zajímavá mi přijde informace o tom, že k podporovaným platformám nepatří ARM. Prozatím si tak nástroj užijete pouze s procesory s architekturou od Intelu. Uvidíme, jestli podpora pro Windows RT přijde. Vzhledem k tomu, že mají být tablety s ARM zacílené na domácí uživatele, bylo by to opravdu dobré. A teď ke kýženému oznámení: Fresh Paint se propracoval do čela žebříčku v kategorii Zábava (Entertainment). Gratulujeme jde o zasloužený úspěch.

Mimochodem, podívejte se i na docela povedenou oficiální stránku, kde se na pozadí mění obrázky vytvořené v uvedeném nástroji.

CS24

Fresh Paint Fresh Paint Fresh Paint Fresh Paint  Fresh Paint

Zdroj: Neowin