Hlavní navigace

MCP7A v podání Gigabyte

31. 10. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před dvěma týdny vydala Nvidia svůj nový čipset pro platformu Intel LGA775. Nese kódové označení MCP7A, v obchodech jej ale budete potkávat pod názvy integrovaného grafického jádra, které nese: silnější GeForce 9400 a slabší 9300. Gigabyte nyní představil microATX motherboard jménem GA-E7AUM-DS2H, založený na novince od Nvidie.

 

V tomto případě je to konkrétně varianta MCP7A-U, tedy integrovaná GeForce 9400 v plné palbě. Výrobce se chlubí, že deska je schopná dosáhnout přes 2400 bodů v 3DMarku06. Hvězdička za tímto tvrzením směřuje k poznámce pod čarou, kde se dozvídáme, že tohoto výsledku bylo docíleno za pomoci přetaktování.

Na zadním panelu najdeme všechny potřebné porty – integrovaná grafika hovoří jazyky VGA, DVI i HDMI, chybí pouze nejnovější, ale zatím minimálně rozšířený DisplayPort. Zvuk na GA-E7AUM-DS2H zajišťuje osmikanálový kodek Realtek ALC889A s papírovým odstupem signál-šum 106 dB.

CS24

Deska se také chlubí specifickými vymoženostmi, které nabízí pouze Gigabyte. Ve zkratce jsou to DES Advanced (s podporou specifikace VRD11.1 – ta umožňuje nejnovějším CPU Intel hlásit momentální nároky na napájení základní desce), příslušnost k sérri Ultra Durable 2 a dvojitý BIOS. Co se software týče, vylepšená utilita EasyTune 6 umožní uživateli taktovat z prostředí Windows procesor i integrované grafické jádro. Součástí příslušenství bude také softwarový balíček Dolby Home Theater, který prý umí různými fígly vylepšit kvalitu přehrávaného zvuku.

Zdroj: techPowerUp!

Autor článku