Hlavní navigace

Memory Lover nyní i pro AMD

9. 3. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vzpomínáte na základní desku MSI P45-8D? Tento model výrobce pokřtil přezdívkou „Memory Lover“, jelikož nese celkem osm DIMM slotů pro operační paměti (čtyři pro DDR2, čtyři pro DDR3). Na CeBITu 2009 představila tchajwanská společnost další motherboard, který si zaslouží výše zmíněné láskyplné označení. MSI 790GX-8D nabízí kompatibilitu s DDR2 i DDR3 pro platformu AMD.

MSI 790GX-8D je ideální deska pro ty uživatele, kteří chtějí mít co nejvíce otevřených možností. Motherboard podporuje procesory do patic AM2(+) i AM3. Pochopitelně pouze s nejnovějšími Phenomy II vyráběnými 45nm postupem lze používat paměti typu DDR3. Také čipset AMD 790GX dává uživateli svobodu: k dispozici je integrované grafické jádro (Radeon HD 3300), zároveň ale možnost zapojit dva samostatné Radeony do CrossFire.

MMF24

Možná si vzpomenete na základní desku od Jetway, která podporu DDR2 a DDR3 zároveň na platformě AMD nabízí také. Je však nutno podotknout, že „Memory Lover“ od MSI se zdá být celkově použitelnějším produktem. Bohužel o něm ale mnoho nevíme, tedy kromě podpory technologií MSI APS a DrMOS, které jsou u všech motherboardů tohoto výrobce samozřejmostí. Cena ani dostupnost 790GX-8D známy nejsou.

Zdroj: Tom's Hardware Guide

Autor článku