Hlavní navigace

Messenger má již 900 milionů uživatelů. Facebook zavádí nové odkazy a zvláštní kódy

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tři měsíce stačily Messengeru k tomu, aby získal dalších 100 milionů uživatelů. S takovým tempem v létě vstoupí do miliardové ligy stejně jako WhatsApp, který rovněž vlastní Facebook. Neroste však pouze uživatelská základna, ale také počet funkcí.

Spojení kontaktů pomocí Codes
Spojení kontaktů pomocí Codes

Messenger už není závislý jen na sociální síti Facebooku, může fungovat i nezávisle. Od loňského roku k tomu stačí telefonní číslo a zvolené jméno. Těmito údaji se také doposud hledaly nové kontakty. Facebook ovšem přidává tři nové možnosti: Codes, Links a Usernames.

Messenger LinksMessenger Codes
Messenger Links | Messenger Codes

V aplikacích pro Android a iOS bude možné vygenerovat speciální kódy, jakési kruhové varianty QR kombinované s děrnými štítky, pomocí nichž si druhá osoba kontakt naskenuje do telefonu pomocí foťáku. Kód sejme z displeje, vytištěné vizitky atp.

 

MMF24

Usernames a Links jsou unikátní přezdívky či odkazy vedoucí na profil daného uživatele. Na síti můžete mít desítky jmenovců, takže se hodí jednoznačný a dobře zapamatovatelný identifikátor. Kdo používá i Facebook, ten už odkaz má. Místo fb.com/jmeno to bude m.me/jmeno. Uživatelé s telefonním číslem si přezdívku/adresu zvolí přímo v Messengeru. Tedy až novinka bude fungovat všude. Facebook ji rozšiřuje postupně.

Zdroj: Facebook