Hlavní navigace

„Metro“ bylo opět přejmenováno, tentokrát prý na „Microsoft design style“

22. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Občas se nám divíte, že pro dlaždicové prostředí stále používáme název Metro. Jenže situace je zkrátka taková, že Microsoft se nemůže rozhodnout, jak budeme prostředí říkat. Oficiálně se dosud pořádně nevyjádřil, proč se rozhodl přestat inkriminované slovo používat. V nastalé zmatené situaci prohlásil cosi o tom, že Metro bylo od začátku jen kódové označení, což si ovšem patrně nikdo na světě neuvědomoval. Vždyť toto údajné kódové jméno firma používala dříve, ve spojitosti s propagací Windows Phone 7.

Od doby, kdy Metro skončilo, jsme slyšeli několik různých zástupných názvů. Dlaždicím jsme měli říkat mj. Windows 8 nebo Modern UI. Právě poslední označení by se nám ještě celkem zamlouvalo, jenže Microsoft sám neví, co si vybrat. Pouze průběžně mění svou dokumentaci, z níž se obvykle dozvídáme novinky.

Nejhorší je, že dotekovému prostředí potřebujeme nějak říkat, mít pro něj jasné a pěkné jméno je kritické, jinak si nebudeme rozumět, o čem si povídáme. Nedokáži si představit, jak bychom vám, čtenářům, představovali komplikovaný, nejednoznačný a zbytečně dlouhý název „Microsoft design style“.

 

Jenže ten se opět objevil v dokumentaci. To znamená, že Microsoft uvedený název přinejmenším zvažuje. Zdá se, že se aspoň ustálil název pro dotekové aplikace, stejný dokument o nich nadále hovoří jako o aplikacích z/pro Windows Store. Buď jak buď, Metro nám i v tomto případě chybí. Nejraději bychom byli, kdyby Redmondští značku získali. Dlaždice si stejně obvykle asociujete s Metrem, byla by tedy škoda o asociaci přijít. Co si myslíte vy o Microsoft design style? To se nám bude špatně převádět do češtiny.

Microsoft design style

Mimochodem, copak letos v lednu odpověděl Steve Ballmer na otázku, co dalšího nás čeká v roce 2012? Samozřejmě, že letos nás mělo čekat Metro, Metro, Metro, viz video níže. Ehm.

CS24

Zdroj: WMPoweruser