Hlavní navigace

MetroTwit, klient pro síť Twitter, je dostupný zdarma ve Windows Store

28. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Z klientů pro Twitter se k nejzajímavějším kouskům řadí MetroTwit. Tento projekt se již dávno inspiroval Metrem a v desktopových Windows s chutí předváděl, co dovede. Specifický styl zobrazení spolu se zajímavými funkcemi zaznamenal slušný ohlas. Program postavený na technologii .NET Framework a ušitý na míru Windows byl pro Metro stvořen, takže není divu, že ho nyní vidíme také v dlaždicovém rozhraní Windows 8. Původně desktopový program, inspirovaný plochými tvary a čistým designem dotekového prostředí, se poprvé vydává na cestu do prostředí, které bychom mohli nazvat domovským. Samozřejmě jen ideově.

 

Zkrátka a dobře, pokud již používáte zkušební vydání Windows 8, zkuste si speciální edici klienta MetroTwit pro Metro. Úplně první vydání najdete ve Windows Store. Nutno podotknout, že zdaleka nedosahuje funkcionality desktopové edice. Otázkou pak zůstává, jestli jí někdy dosáhne. Programy ve zdejších vodách jsou tak nějak automaticky jednoduché. Pokud novinku vyzkoušíte, podělte se o své dojmy v diskuzi. Kdyby se vám nový MetroTwit nezamlouval, můžete s čistým svědomím zůstat u desktopové varianty. Pěkné zpracování nabízí obě aplikace.

Tip: MetroTwit: na Twitter po „microsofťácku“

Dalších funkcí se ale program dočká určitě, prozatím má přes sebe nalepené upozornění, že jde o ukázkovou verzi. Vývoj teprve začal. K prozatímním omezením patří mj. tři sloupce, více jich do hlavního okna nepřidáte.

MetroTwit pro Metro MetroTwit pro Metro MetroTwit pro Metro MetroTwit pro Metro

Zdroj: Neowin