Hlavní navigace

Microsoft a Canon mají patentovou dohodu. Dostanou Nokie lepší foťáky?

Sdílet

 Autor: Redakce

Softwarová jednička oznámila křížovou patentovou dohodu s japonským Canonem. Své nápady a technologie si tak budou navzájem licencovat a nepustí se do žádných soudních sporů. Detaily spolupráce obě firmy tají, ale bude se týkat digitálního zpracování obrazu a mobilních produktů.

 

Z takto vágního tvrzení můžeme pouze tipovat, na čem konkrétně chtějí společnosti spolupracovat. Je možné, že Canon dodá lepší technologie pro mobily od Microsoftu. High-endové Lumie se snaží přinést co nejlepší foto technologie a Canon má v této oblasti desítky let zkušeností. Mohl by pomoci s lepšími snímači i objektivy, které teď Lumii certifikuje konkurenční Zeiss.

Canon na druhou stranu zatím neuvedl podobně jako věčný rival Nikon (či Samsung) fotoaparát s operačním systémem. Jejich kompakty a bezzrcadlovky staví na Androidu, Microsoft může dodat Windows Phone, díky kterému by se spojil kvalitní foťák se sociálními sítěmi a lepšími softwarovými editory. Microsoft navíc akvizicí Nokie získal také společnost Scalado vyvíjející nástroje, které například umožňují odstranit z fotek nechtěné objekty.

Zdroj: Microsoft