Hlavní navigace

Microsoft aktualizoval Skype pro Windows 8. Stále se v něm nelze odhlásit

21. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Série vylepšování klientů pro obrovskou komunikační síť pokračuje. Po vydání třetí řady aplikace pro zařízení s Androidem, která počítá s přihlašováním pomocí Microsoft Account a komunikací s kontakty v síti Windows Live Messenger, přichází rovněž vylepšený Skype pro Metro. Obsahuje podobné novinky jako verze klienta pro Android.

Tip: Skype 3.0 pro Android má lepší zvuk, více funkcí a tabletové rozhraní

Především umožňuje telefonovat s kontakty, které používají Windows Live Messenger. Příliš nejásejte, protože provoz této sítě bude tak jako tak ukončen v blízké době, čili raději by měli všichni co nejdřív přejít. Pokud vás zajímají podrobnosti o přechodu na Skype a ukončení sítě Messenger, přečtěte si náš článek. Kromě toho vývojový tým opravil spoustu chyb a zlepšil výkon při aplikace videohovorech. Zprovoznil i vyhledávání lidí a skupin. Žádná revoluce se nekoná.

 

Oproti první verzi klienta se nezměnila jedna konkrétní věc. Neodhlásíte se. Dejte velký pozor na to, pod jakým účtem se přihlásíte poprvé, protože s tím posléze nic nenaděláte. Jak vám prozradí informační proužek, k němuž vás dovede tlačítko Odhlásit se, v naději, že se skutečně odhlásíte, odhlásit se nelze. Jedině, že byste se k počítači přihlásili pod jiným účtem. Domnívám se, že se jedná o vůbec nejhloupější vlastnost Skypu pro Windows 8.

Stačí, abyste udělali to, co já, a sice se přihlásili na zkoušku pod jiným účtem, než jaký běžně používáte. Pryč jsou naděje a kontakty. Používáte dva různé účty, abyste oddělili pracovní kontakty od svých blízkých? Nebo si chce na Skype na chvíli odskočit váš známý, co k vám přišel na návštěvu? Tyto scénáře vůbec nejsou nepravděpodobné. Přesto si Microsoft myslí, že bude lepší, když nám nedá žádnou možnost, jak se z programu odhlásit.

MMF24

Skype naleznete ke stažení zdarma ve Windows Store.

Co říká Skype na odhlášení? Přečtěte si to sami…
Co říká Skype na odhlášení? Přečtěte si to sami…