Hlavní navigace

Microsoft má prý znovu zájem o Yahoo, nabízí 20 miliard dolarů

6. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před třemi lety se Yahoo zdál téměř 50miliardový obchod málo, teď už Microsoft nabízí ani ne polovinu. Agentura Reuters přišla s exkluzivní zprávou, že Softies údajně nabízí za Yahoo 20 miliard.

Včera při uzávěrce burzy díky tomu hodnota akcií Yahoo stoupla o 10 % (dnes už zase klesla), tržní kapitalizace se pohybuje okolo 19 miliard. Microsoft už není tak štědrý jako v roce 2008, kdy akcionářům nabízel dvoutřetinový bonus (31 USD na akcii, celkem 44,6 mld. USD).

Tehdy stál neúspěšný obchod hlavu firmy, Jerryho Yanga, po kterém řízení převzala Carol Bartzová. Ale ani ta nedokázala firmu postavit zpět na nohy a před nedávnem byla odvolána.

Podle tajných zdrojů se má Microsoft o Yahoo přetahovat s investičními společnosti Providence Equity Partners, Hellman & Friedman a Silver Lave Partners, ale také čínským Alibaba Groupe nebo ruským DST Global.

CS24

Žádná z firem nechtěla spekulace komentovat. Jisté je, že Microsoft stále hledá cesty, jak se vymanit ze své internetové krize. A Yahoo už by chtělo být dobře ohodnoceno, neboť už s konkurenty jako Google či Facebook nemá moc nadějné vyhlídky na další růst. A s novým šéfem můžeme čekat nová vyjednávání.

Zdroj: Reuters