Hlavní navigace

Microsoft má smělé plány. Za rok chce prodat 25 milionů tabletů Surface

27. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kdy že by se tento prodejní trhák měl odehrát? 25 milionů tabletů Surface chce firma udat za fiskální rok 2014. Ten začíná 1. července 2013, čili zanedlouho. Pokud je tvrzení pravdivé, musí mít Microsoft v rukávu pár es, tedy nových modelů. Aby se na vytyčenou metu dostal, musel by se hodně činit, neboť v prvním čtvrtletí letošního roku prodal pouze kolem 900 000 tabletů. Zvěsti ohledně očekávání redmondského giganta zaslechl Paul Thurrott.

Statistika: Windows v prvním čtvrtletí dosáhla 7,5% tržního podílu v segmentu tabletů

Uvedl také další čísla, jichž by chtěl Microsoft dosáhnout. Podle nepotvrzených informací má Surface tvořit zhruba polovinu všech prodaných tabletů s Windows 8. Možná jste to netušili, ale ve zmíněném prvním čtvrtletí Surface se skromnými prodejními čísly skutečně zabral polovinu trhu. Jenže půlka trhu, kde ve srovnání s necelým milionem kusů půjde na odbyt 25 milionů zařízení, je jistě poněkud jiná liga. Prodeje tabletů s Windows by obecně musely výrazně vzrůst.

Zatímco 50% podíl by měl klesat, jak se bude dařit jiným výrobcům, je aspoň trochu možné, že se cíl stane realitou. Ale oněch 25 milionů kusů zní poněkud nepravděpodobně. Surface by musel předvést zázrak. S Windows 8.1 Microsoft plánuje uvést menší zařízení, operační systém jim bude více nakloněn.

 

Vysokých cílů si společnost stanovila více. Ve fiskálním roce 2014 se chce stát jedničkou v oblasti tabletů pro firemní segment a dvojkou v retailových prodejích. Mezitím se Microsoft bude zkoušet prosadit ve školství. Rovněž předpokládá, že se Surface stane středem zájmu jeho partnerů, kteří proto budou tablet prodávat dále. Dokonce prý zvedne rozpočet pro marketing na 4,4 miliardy dolarů.

Tip: Microsoft Surface s Windows 8 Pro: lepší, výkonnější a také dražší

Ruku v ruce s reklamními kampaněmi se Surface rozšíří na další trhy, ovšem o Česku zatím zmínka nepadla. Raději si ještě jednou připomeňme, že rozebíráme nepotvrzené informace.

CS24

Microsoft Surface Pro a Touch Cover

Zdroj: SuperSite for Windows