Hlavní navigace

Microsoft na MSDN a TechNetu uvolnil Windows 8.1 RTM pro vývojáře

10. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft se změnil, což dokládá další ústupek. Lidé žádali zpřístupnění již oficiálně hotových Windows 8.1 na MSDN a TechNetu. Dočkali jsme se, Ballmerova firma zmoudřela a připravit se na novou řadu operačního systému dává možnost jednak vývojářům aplikací, jednak profesionálům ve firmách. Obě skupiny uživatelů si mohou stáhnout plné instalační obrazy Windows 8.1 ve formátu ISO.

Tip: Microsoft oficiálně dokončil Windows 8.1. K testování je ale uvolní až v říjnu

Do této chvíle společnost doporučovala, aby si zájemci stáhli Windows 8.1 Preview, čili nehotovou ukázku produktu, vydanou v červnu. Zvedla se ale vlna nevole a Microsoft požadavkům komunity vyhověl. Nestalo se tak poprvé, na základě zpětné odezvy ostatně zformoval celá Windows 8.1, do nichž opět vměstnal i staré tlačítko Start. Ze svých požadavků ustoupil také v případě konzole Xbox One.

 

Ve světle častějšího vydávání nových Windows ovšem byla zrušena služba TechNet. Microsoft se dále nechce o produkt v této fázi dělit, protože bude až do data vydání, jež připadá na 18. října, spolupracovat s hardwarovými partnery na vylepšování výkonu a spolehlivosti systému. Jak jsme už dříve řekli, fáze RTM je teď pouze jakousi oficialitou, která ovšem nemá váhu, protože Microsoft své výrobky nyní vylepšuje kontinuálně.

CS24

Rovněž uvolnil k testování Visual Studio 2013 Release Candidate. Kandidáta na vydání si zájemci stáhnou z webu společnosti. Pro upřesnění, na MSDN a TechNetu momentálně najdete Windows 8.1 (Core) a Windows 8.1 Pro. Edice Enterprise bude dostupná později v tomto měsíci.

Zdroj: Steve Guggenheimer's blog