Hlavní navigace

Microsoft nás zahrnuje opravami. Windows 10 Insider Preview build 15058 vynechal mobily

15. 3. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce
Po čtyřech dnech Microsoft do oběhu v programu Windows Insider uvolnil další sestavení Creators Updatu. Na mobily se tentokrát nedostalo. Ale není důvod příliš smutnit.

Čtyři dny po posledním vydání Microsoft uvolnil další testovací verzi Windows pro program Windows Insider. Akcelerace tempa vydávání je znatelná a jen potvrzuje pondělní zprávu. Ta tvrdí, že v příštím týdnu již má být k testování dostupné konečné sestavení Creators Updatu. Pro nejširší veřejnost pak má být nová hlavní verze operačního systému dostupná od 11. dubna.

Změny v sestavení 15058

Windows 10 Insider Preview build 15058, jenž vyšel během včerejšího večera – tentokrát pouze pro počítače zapojené do Fast ringu – opět opravuje řadu chyb. Microsoft se zbavil potíží se spouštěním a aktualizováním některých aplikací ze Storu. V záhlaví by se už opravdu měly zobrazovat názvy aplikací, nikoli jejich interní identifikátory.

Při přehrávání videí v Edgi v celoobrazovkovém režimu se ukazatel myši bude skrývat. Eliminována byla také chyba způsobující nemožnost se vrátit ke své relaci po uzamčení zařízení nebo obnově z režimu spánku. Kvalitnější by mělo být přenášení obrazu pomocí Miracastu mezi dvěma zařízeními, jejichž obrazovky jsou jemné.

https://twitter.com/donasarkar/status/841758017620066304

CS24

To byly nejdůležitější opravy, co ale známé problémy? Například přetrvává občasné zobrazení chyby SYSTEM_PTE_MISUSE při upgradu. Z minula zůstává i chybné nastavení reklamního ID, což vede k pádům některých aplikací. Lze to vyřešit vymazáním jistého klíče. Nadále se nemusí zobrazit výzva k restartu kvůli dokončení instalace firmwaru pro zařízení z rodiny Surface, takže raději ručně zkontrolujte Windows Update. Pokud máte Surface (Pro) 3, před upgradem případně vyjměte paměťovou kartu.

Co bude dál?

Kompletní seznam známých i vyřešených problémů hledejte na blogu Windows Experience. Jak jste si všimli, mobilní sestavení se tentokrát nedostavilo. Během dneška další sestavení čekat nemáme. Microsoft nicméně neskončil a ještě v tomto týdnu plánuje vydat další Windows 10 Insider Preview, jak uvedla Dona Sarkar na svém Twitteru. Také připomněla, že Microsoft uvolnil instalační obrazy ISO se sestavením 15048.