Hlavní navigace

Microsoft Office 15: beta možná zkraje příštího roku

25. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samozřejmě, že Microsoft po dokončení svých Office 2010 neusnul na vavřínech. Pro tento kancelářský balík aplikací už stihl letos v létě vydat první Servisní balíček, kromě něj se ale přirozeně pracovalo/pracuje na úplně nových Office. Ty se zatím označují číslovkou patnáct, žádný konečný název ale prozrazen nebyl.

Podle interních plánů se redmodská firma připravuje na vydání plnohodnotné betaverze, kterou bychom mohli spatřit v lednu. Ve stejném měsíci Microsoft ukáže rovněž betu Windows 8, ta ale zřejmě přijde o malinko dříve. Microsoft určitě nebude v jednu chvíli chtít příliš tříštit pozornost na dva nové produkty. O to výživnější by tak leden měl být, kdyby by po jedné velké ukázce měla přijít hned další.

Spolu s Windows 8 v betě údajně vyjde ještě tzv. Technology Preview, který Office 15 beta předstihne. Kdyby ale tento plán odpovídal realitě, zdá se mi trochu nepravděpodobné, že by ve stejné měsíci hned spatřila světlo světa ještě plnohodnotná betaverze Office 15.

MMF24

Očekávání jsou velká, protože se pořád přesně neví, jak to s novým kancelářským balíkem od Microsoftu bude. Uživatelské prostředí by mělo ztratit zakulacené rohy, vzhledově se sjednotí s ostatními produkty, které postupně přepínají na vzhled a la Metro. Na jedno obrázku jsme již viděli Outlook, který se dá lépe ovládat na dotykových obrazovkách. Známé informace si můžete osvěžit našimi staršími novinkami:

Zdroj: WinRumors