Hlavní navigace

Microsoft opět slibuje, že spraví Skype. Tentokrát doopravdy. Hurá!

26. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na Skype si stěžujeme tak často, jak nás štve. Však to znáte. Když pomineme všechny problémy, nezdá se nám pomalý vývoj. Dotykový klient pro Windows 8 se za rok existence proměnil docela málo a verze pro Windows Phone 8 již sice není ve fázi beta, zato je však stále hloupá. Nápravu problémů Microsoft sliboval, ale zatím je služba jednoduše příliš problémová.

Tip: Messenger bude pohřben v dubnu, do Skypu mezitím přichází videovzkazy

V rozhovoru pro magazín The Verge Jeff Kunins, produktový manažer Skypu, uznal, že Microsoft si existující trable uvědomuje a pracuje na odstranění. K hlavním pramenům potíží patří údajně přechod z architektury P2P na pevně danou síť serverů.

Microsoft dále testuje množství novinek v klientech, které umožní bezproblémovou (čtěte včasnou) synchronizaci zpráv. Nebudou ani vznikat zmatky, kdy nám nějaké zařízení najednou tvrdilo, že máme nepřečtenou zprávu, přestože jsme ji už četli dříve na jiném přístroji. Redakce The Verge viděla opravené klienty, konkrétně pro Windows a Windows Phone. Ty skutečně přestaly zmatkovat.

Nové události oznámí jen na aktivním zařízení. Takže vám zase nebude souběžně zvonit tablet, mobil a počítač najednou. Novinek se prý dočkáme brzy. Nemůžeme se dočkat. Co víc si člověk může přát? Problém s vyzváněním nicméně neopraví ve stejnou dobu jako chat, ale o něco později. Oprava je náročnější, než se zdá. Mnohá vylepšení později přinese také Skype pro Windows Phone 8.1.

Videozprávy ve Windows Phone Videozprávy ve Windows Phone
Videozprávy ve Windows Phone

Ale pokud se pamatujete, Microsoft sliboval skoro revoluci s Windows Phone 8. Jenže Skype nás tehdy zklamal. Snad má teď nakročeno k lepším zítřkům. A pamatujete si, jak byla funkce pro zanechávání videovzkazů nejprve dostupná pro všechny možné konkurenční platformy, jenom ne pro Windows nebo Windows Phone? To prý byla čistě shoda okolností.

CS24

Dříve nezáleželo na tom, jaké platformy budou vylepšeny první. Jenže když je Microsoft vlastníkem služby, priority se změnily. Než se řád věcí změní, chvíli to trvá.

Zdroj: The Verge