Hlavní navigace

Microsoft opět upřednostnil Android a iOS před Windows Phonem. Vydal pro ně Outlook

29. 1. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oblíbili jste si Outlook na počítači? Ode dneška si jej můžete vyzkoušet také na mobilech a tabletech se systémy Android (zde) a iOS (zde). Aplikace funguje jako univerzální poštovní klient, takže do ní můžete přidat libovolný účet (POP3/IMAP), případně má přednastavené profily pro Exchange, Outlook.com, Gmail, iCloud a Yahoo Mail. Připojit můžete také úložiště OneDrive a Dropbox, které bude Outlook využívat pro velké přílohy.

" frameborder="0" height="360" width="640">

Microsoft přiznal, že mobilní Outlook vychází z aplikace Acompli, kterou i spolu s tvůrci koupil loni na podzim. Je na ní trochu vidět, že nevypadá jako typický produkt z Redmondu. Vlastně dost připomíná nový Gmail 5.0 pro Android, který už také umí pracovat i s jinými schránkami než těmi od Googlu.

Funkčně trochu kopíruje i Inbox a jeho odloženou a prioritní poštu. Outlook totiž sám určuje, které e-maily jsou důležitější (lze to vypnout), a pomocí gesta (tažením prstu doprava) můžete naplánovat, kdy se příchozí e-mail znovu vrátí do složky s příchozími zprávami.

 

Gesto na opačnou stranu, tedy tažení zprava doleva vám nabídne archivace zprávy, pokud potáhnete ještě více, e-mail se hodí do koše. Outlook samozřejmě obsahuje také kalendář s týdenním a denním pohledem (měsíční jsem neobjevil) a přehlednou agendou událostí.

MMF24

Zklamaný jsem ale z vyhledávače. Je sice rychlý a výsledky nabízí přímo při psaní, ale chybí mu pokročilé filtry a neumí zatím hledat v připojených cloudových úložištích ani kalendáři. Na obranu Microsoftu však musíme říct, že Outlook ještě není plně dokončený, nachází se v stádiu Preview. Prozatímní ukázka nicméně vypadá hodně slibně.

PS: Nový Outlook nahradí dosavadní aplikace Outlook Web Access pro Android/iOS i Outlook.com pro Android.