Hlavní navigace

Microsoft přebírá vrchního inženýra Sunu

9. 4. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sun MicrosystemsCZ, známý zejména pro svou JavuEN, operační systém SolarisEN a virtualizační nástroj VirtualBoxEN a v hardwarové oblasti pro servery a pracovní stanice běžící na SPARC procesorechCZ, přichází o hlavního vedoucího technologického výzkumu (CTO) mikroprocesorů – Marca Tremblaye.

Po 18 letech působení v této společnosti se rozhodl odejít a přidat se k Microsoftu. Sun poděkoval za dlouhou spolupráci a popřál Marcovi hodně štěstí do budoucna. Dodal, že pozici CTO nyní zastane Rick Hetherington, který po boku Tremblaye spolupracoval jako spolu-CTO dva roky a celkem strávil v Sunu přes deset let.

Marc Tremblay se v Microsoftu stane významným inženýrem skupiny SiArch (Strategické softwarové/křemíkové architektury), přičemž se předpokládá, že dopomůže s vývojem procesorů pro herní konzoli Xbox a programováním operačních systémů a dalšího software pro různé několika–jádrové čipy.

Pro samotný Sun to v těžkém období asi není nejlepší zpráva. Kvůli oslabené pozici hledá tato firma kupce, přičemž se o ni chvíli ucházel IBM, ale nakonec z důvodu příliš velké ceny za akcii ukončil jednání.

Zdroj: DailyTech

Autor článku