Hlavní navigace

Microsoft přiznal barvu. Zatím prodal 200 milionů licencí Windows 8

14. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft se nám už dlouho nesvěřil s tím, kolik licencí svého nového operačního systému prodal. V případě Sedmiček se chlubil každou chvíli. To nás vedlo k přesvědčení, že Osmičky vážně nenaplňují očekávání. Během prvního půl roku prodaly 100 milionů licencí. Z částí díky slevové akci, kdy jste upgrade pořídili za babku. Sedmičky zvládly něco podobného. Dál už ale dlaždice zpomalily a na Windows 7 jednoduše nestačí.

Rekapitulace: Microsoft během půl roku prodal 100 milionů licencí Windows 8

Podle nové informace od Tami Rellerové se globálně prodalo 200 milionů licencí Windows 8. Systém byl uveden na konci října 2012. Milníku dosáhl po zhruba 16 měsících. Naproti tomu Windows 7 udala 240 milionů za 12 měsíců. Uvedené číslo zahrnuje licence prodané s novými počítači a tablety. A také upgrady. Nevíme, jestli do statistiky spadají i Windows RT. Prodejní číslo každopádně nemá nic společného s firemní sférou, sleduje pouze spotřebitelský trh.

 

Rellerová dále potvrdila, že se blíží další novinky pro Windows. Jarní aktualizaci však jménem nezmínila. Naopak potvrdila, že Microsoft pracuje na snížení nároků na diskový prostor a na paměť kvůli menším a levnějším zařízením.

Zdroj: ZDNet