Hlavní navigace

Microsoft RearType: klávesy vzadu

12. 8. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Značnou nevýhodou seriózního používání tabletů je absence klávesnice, eventuelně problém vůbec na zařízení psát při držení v ruce. Výzkumníci pracující pro Microsoft nyní vymysleli zajímavý zlepšovák - klávesy vzadu.

Jednoduše vzali standardní klávesnici, rozdělili ji napůl, otočili o 90¬∞ a umístili dozadu při okrajích. Zařízení se tak dá bez problémů držet a zároveň na něm psát. Aby uživatel měl přehled o tom, která klávesa je vlastně která, na obrazovce se promítá jejich rozložení. Zde se nabízí spojení s Dual Touch displeji od Samsungu, o kterých jsme psali, dá se tak ušetřit ještě více místa.

Prototyp přístroje s RearType klávesnicí

Koncept MS se nazývá RearType a dvanáct dobrovolníků-QWERTY expertů potvrdilo, že rychlost psaní (15,1 anglického slova za minutu) je zhruba stejná jako na dotykovém panelu. Na vývoji konkrétně pracuje mj. James Scott (dělá i na projektu mobilního telefonu Menlo) a Shahram Izadi (pracoval na počítači SecondLight) z Cambridge či Leila Sadat Rezai z RWHT v německém Aachenu. Další informace jsou k nalezení přímo v dokumentu od MS.

Prototyp přístroje s RearType klávesnicí

Zdroj: ZDNet