Hlavní navigace

Microsoft spustil odpočet času k E3. Naznačuje tím příchod nového Xboxu?

Sdílet

Zdroj: Redakce

Larry Hryb (Major Nelson), hlavní herní blogger Microsoftu a propagátor Xboxu spustil odpočet k datu 11. června 2013, kdy odstartuje slavný veletrh E3. Na něm Microsoft v roce 2005 představil konzoli Xbox 360 a vyrazil tak dech nejen Nintendu a Sony, které své konzole ukázaly až v další sezóně.

Odpočet veletrhu E3

Letošní ročník E3 pravděpodobně přinese jak PlayStation 4, tak i nový Xbox. Zatím nemáme žádné bližší informace, jak by konzole mohly vypadat a jaká srdce budou tlouct uvnitř zařízení. Za těch osm let však herní počítače utekly konzolím, které se zastaralým hardwarem nemohou nabídnout takové vizuální orgie. Nové konzole musí myslet na 3D, možná i rozlišení vyšší než Full HD, to vše při lepší grafice a fyzice.

 

Několik střípků naznačuje, že Xbox přijde hned v několika variantách. Mluví se o herním tabletu, přehrávači Xbox TV a samotné velké konzoli Xbox 720. Ta by měla nabídnout čtyřjádrový procesor Power 7 (každý jádro má navíc čtyři vlákna), 8 GB RAM, Blu-ray mechaniku a USB 3.0. Podle magazínů CVG a Xbox World bude vypadat nějak takhle.

Bude takhle vypadat nový Xbox
Bude takhle vypadat nový Xbox?, foto: CVG

Určitě se na půlku června nachystejte budíky, letošní é-trojka bude možná nejzajímavějším veletrhem posledních let.

Zdroj: VG247