Hlavní navigace

Microsoft v posledním čtvrtletí zřejmě neuvede hodinky, ale chytrý náramek

3. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Z technologických gigantů se v souvislosti s chytrými hodinkami mluví nejméně asi o Microsoftu. Ani on však nespí. Myslelo se, že připravuje klasické hodinky, podle Paula Thurrotta však na podzim uvede náramek ve stylu Samsung Gear Fit. Na malé obrazovce se budou ukazovat oznámení ze smartphonu, čili nic, co bychom neznali.

Senzory změří náš tep, nachozené metry nebo spálené kalorie. Rozlišovací a unikátní funkce náramku chybět nebude. Měl by totiž spolupracovat s libovolným zařízením. Velcí výrobci si teď hrají na svém písečku, takže hodinky od Samsungu spolupracují pouze s telefony od Samsungu, příslušenství od Applu se zřejmě nebude bavit s jiným telefonem než s iPhonem atp.

 

Microsoft chce podporovat minimálně iOS, Android a Windows Phone. Cena by měla být podobná jako v případě příslušenství Samsung Gear, tj. kolem 4 000 Kč. Na trh by měl hotový produkt dorazit v posledním čtvrtletí tohoto roku. Něco o náramku prozrazuje žádost o patent. Počítá se zřejmě i s bezdrátovým nabíjením.

V současnosti chytré hodinky vyrábí Samsung, jenž se vedle Androidu začíná obracet na vlastní Tizen. Google pak na poslední konferenci I/O odhalil iniciativu Android Wear, jež nositelné příslušenství podporuje. U Applu se předpokládá, že z něj v tomto oboru také něco vyleze, snad ještě v tomto roce.

MMF24

Patent na chytrý náramek od Microsoftu

Zdroj: SuperSite for Windows via The Verge