Hlavní navigace

Microsoft: „Ve Windows Storu už máme skoro 1000 desktopových aplikací“

11. 5. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Redmondští na Buildu oznámili, že ve Storu je už téměř 1000 desktopových aplikací platformy Win32, které tvůrci „přebalili“ pomocí nástroje Desktop Bridge (Project Centennial). Jde tedy o klasické programy, které nebude nutné stahovat z webu ve formě instalačních balíčků typu setup.exe. Přes Windows Store se bezpečně nainstalují, nezaneřádí systém ani registry a ze stejného místa se budou také aktualizovat.

Podle firemního softwarového inženýra Johna Sheehana je zájem o Desktop Bridge ohromující. Desktopové aplikace ve Storu nelze filtrovat, takže přesný počet neověříme. Jestli jich je opravdu skoro tisíc, tak jsou dobře skryté. Nebo se převedly jen ty málo známé a používané.

Microsoft na pódiu vypíchnul Adobe, které převedlo Photoshop Elements 15, firemní komunikační klient Slack, zápisník Evernote, přehrávač Kodi, foto a video editory od Cyberlinku nebo měřič výkonu úložišť CrystalDiskMark 5.

MMF24

Tip: Prohlížeče přidané do Windows Storu nesmí používat vlastní vykreslovací jádro

Před týdnem jsme se také dozvěděli, že do Storu zamíří také klient Spotify nebo plnohodnotný balíček Office. Na Buildu firma neupřesnila, kdy se tak stane. Už ale víme, že zápisník OneNote 2016 sice ve Storu bude, ale vývoj se soustředí především na univerzální aplikaci OneNote.