Hlavní navigace

Microsoft: velký update Mango bude vydán jako Windows Phone 7.5?

26. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

O víkendu se vyrojily zajímavé spekulace ohledně číslování a vlastně celém pojmenování platformy Windows Phone 7. Vnímavější si všimli několika vodítek, která naznačují, že se brzy cosi změní. Microsoft už na konferenci MIX11 nemluvil o WP7, ale jen Windows Phone. Stejně tak Nokia ve svých materiálech mluví o podpoře Windows Phone.

Jaký je v tom rozdíl? Malý i velký. Doteď Microsoft mluvil o celé platformě jako o Windows Phone 7, tedy stejně jako název konkrétního operačního systému. Podle odhadů by se nyní platforma měla jmenovat pouze Windows Phone, což dává prostor pro častější změny označení.

Windows Phone 7.5Windows Phone 7.5: chyba nebo odhalení? foto: WPCentral

V případě velkého updatu Mango by měl být systém označen jako WP7.5 (viz prezentace z MIX11). Což by odpovídalo i alibistickému označení „Windows Phone“ u Nokie. Se starým sedmičkovým systémem určitě nepřijde, ale nasadí až nějaký novější.

Takže celý ekosystém (značka, loga, plakáty, reklamy, weby, služby apod.) možná ponese název Windows Phone. Stejně jako se o Androidu a iOS mluví „v prvním pádě“ bez číslovky. Malý krok pro lidstvo, ale velký skok pro Microsoft.

Zdroj: ReadWriteWeb