Hlavní navigace

Microsoft Viveri: Učiňme vyhledávaní lepším!

25. 2. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Začalo to nabídkou ke koupi Yahoo. Pokračovalo to odmítnutím, poklesem Yahoo akcí a nabídnutím se ke koupi za mnohem nižší cenu. Tentokrát to však byl Microsoft, kdo odmítl, se slovy, že vyhrazené peníze raději investuje do vývoje vlastních technologií.

Své slovo splnil a jako součást boje proti Googlu spustil, prozatím interně, projekt pod názvem Viveri. Běžným návštěvníkům se nyní zobrazí známé „Coming Soon“ („Přijde brzy“), které se údajně hodlá zdržet až do léta, avšak z pohledu interních vývojářů je to vyslovený ráj.

„Mnoho lidí nechce, aby jim naše potrhlé nápady znepříjemňovaly život, ale někteří ano a jejich odezva nám dopomůže zjistit, které myšlenky nejsou až zase tolik praštěné.“, prozrazuje Robert Rounthwaite z výzkumného střediska Microsoftu.

Jednoduše řečeno, Viveri slouží za „virtuálního pokusného králíka“, na němž vývojáři mohou testovat své nápady v oblasti internetového vyhledávání a na základě uživatelské odezvy se rozhodnout zdali je pilovat, či ihned skartovat. Live Search přitom zůstane neovlivněn, pomineme-li jeho výrazně rychlejší vývoj díky novým funkcím a vylepšením, odzkoušenými na Viveri.

CS24

Jak už bylo zmíněno, Viveri zatím odbývá veškeré návštěvníky zprávou „Coming Soon“, nicméně zároveň odkazuje na U Rank. Jedná se o další z pokusů v internetovém vyhledávání, využívající uživatelské komunity. Každý totiž může k výsledkům přidat svou poznámku, změnit pozici ve výsledcích a podobně.

Zdroj: Softpedia