Hlavní navigace

Microsoft vylepšil Outlook pro iOS a Android. Má nový vzhled, funkce a dostane lepší kalendář

29. 10. 2015

Sdílet

 Autor: Redakce

Ne všechny mobilní aplikaci si Microsoft vyvíjí sám. Loni koupil špičkový e-mailový klient od Acompli a udělal z něj nový mobilní Outlook. Letos pohltil firmu vyvíjející povedený kalendář Sunrise. Tvůrci slíbili, že akvizice nebude mít na Sunrise vliv, ale po půl roce svá slova přehodnotili. Microsoft integruje funkce Sunrisu do Outlooku a původní kalendář následně zanikne.

 

Včera vyšel aktualizovaný Outlook pro iOS (stahujte odsud). Má nový vzhled a několik vizuálních vychytávek. V přehledu e-mailů je vidět, která zpráva obsahuje přílohu, příznak důležitosti nebo datum v kalendáři. Jednodušší bude vkládání příloh do nových zpráv. Kalendář je rovněž přehlednější. Uplynulé dny jsou zašedlé, v denní agendě jsou vypíchnuty nejdůležitější informace (čas, délka a místo).

Brzy by měla vyjít větší aktualizace také pro Android. Přinese nový vzhled zapadající do material designu v Android 5.0+. U zpráv budou nově vidět fotografie odesílatelů. Ikonky napoví, které e-maily jsou (ne)přečtené, které obsahují přílohy nebo události z kalendáře. Evidentně se také změní gesta. Dnes se zprávy archivují táhnutím prstu zprava doleva, v nové verzi tomu bude podle dostupných obrázků naopak.

ICTS24

Samostatný kalendář Sunrise bude fungovat i nadále, dokud se všechny jeho funkce nedostanou do Outlooku. Pak z obchodů nadobro zmizí. Kdo chce pouze kalendář, ale nestojí o e-mailový klient, má smůlu. Mobilní Outlook používá 30 milionů lidí a ti mají holt vyšší prioritu. Mimochodem: Microsoft slibuje i nový Outlook pro Windows 10 Mobile.

Zdroj: Microsoft