Hlavní navigace

Microsoft vylepšil Skype pro Windows 8 a balíček Pošta, Kalendář, Lidé a Zprávy

21. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ani před Vánoci si zaměstnanci redmondského giganta nevydechnou. Díky jejich úsilí si nyní můžete stáhnout vylepšené aplikace, pokud tedy používáte Windows 8. Dotekový Skype je hlavním předmětem našeho zájmu. Poslední vydání sice nepřineslo zrovna mnoho novinek, jen běžné opravy chyb a další výkonnostní nárůst. Mimochodem, lze krásně sledovat, jak se výkon počítačů s Windows 8 pěkně zlepšuje. Kromě aplikací bylo na samotném systému provedeno pár optimalizací.

Tip: Microsoft aktualizoval Skype pro Windows 8. Stále se v něm nelze odhlásit

Z vlastní zkušenosti mohu říci, že se výkon skutečně zlepšuje. Aplikace pracují svižněji a nenačítají se tak dlouho. Vraťme se ke Skypu. Pár dní před svátky se naučil důležitou věc. Konečně ví, jak se chovat, když jej přepnete do režimu postranního panelu. Osmičky dovedou provozovat dvě dotekové aplikace vedle sebe, přičemž jedna z nich zabírá většinu prostoru na obrazovce. Provozovat v takovém režimu populární komunikátor již nebude utrpením. Přesto má k dokonalosti ještě daleko.

 

Zájemci ho naleznou ve Windows Store. Nové verze se dočkal rovněž balíček nástrojů Pošta, Kalendář, Lidé a Zprávy. V poznámkách k vydání stojí to, co bylo z části nové již v říjnu. Seskupování e-mailů do konverzací není skutečnou novinkou posledního vydání, Microsoft nám tentokrát naservíroval rozsahem mnohem menší aktualizaci než posledně. Především opravil pár chyb a opět se soustředil na zlepšení výkonu. Všiml jsem si jedné kuriozity. Po instalaci zůstala dlaždice aplikace Pošta modrá.

Svou identitu umně skryla. Neprozradila, jak se nazývá, ani neukazovala notifikace. Tohoto problému si všimli i jiní. Kdyby se to stalo vám, vězte, že to spravíte lehce. Stačí širokou dlaždici zmenšit a pak zase zvětšit. Tyto aplikace nicméně nejsou připravené na to, až Google přestane podporovat protokol Exchange ActiveSync. Kontakty a kalendář od Googlu lze přitom s balíčkem synchronizovat pouze touto cestou. Jestli se dočkáme podpory otevřeného CardDAV a CalDAV, nám Microsoft zatím neprozradil. Až se něco dozvíme, dáme vám vědět.

Pro pořádek dodávám, že Redmondští v uplynulých dnech oživili více svých aplikací, mj. Finance nebo Počasí. Všechny aktualizace vám již nabídl Windows Store. Pokud jste tak neučinili, zamiřte do něj a poslední verze nainstalujte.

MMF24

Prázdná dlaždice

Zdroj: WinSource | Microsoft News