Hlavní navigace

Microsoft výrobcům telefonů údajně rozdá přes 2 miliardy, aby podpořil WP

16. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedávno se začalo spekulovat o tom, že svůj smartphone s Windows Phone vyprodukuje Sony, následoval Samsung. Doufáme, že se ani HTC nebude stydět a uvede nástupce více než rok starého HTC 8X. Proč by ale třeba Samsung začal znovu s dlaždicemi, když je vlastně nepotřebuje, protože ovládá svět Androida? Malou nápovědou může být tweet od Eldara Murtazina. Připomínám, že s jeho informacemi je to obvykle tak půl na půl.

Tip: Samsung pravděpodobně chystá 5palcový telefon s Windows Phone 8

Pokud mu chcete věřit, čtěte tvrzení o tom, jak Microsoft dotuje výrobce telefonů, aby nezanevřeli na produkci zařízení s Windows Pohone. Nejvíce podle Murtazina pro rok 2014 obdrží Samsung, celkem 1,2 miliardy dolarů. Následuje překvapivě Huawei s 0,6 miliardy a Sony s 0,5 miliardy. Další 0,3 miliardy dolarů si prý rozdělí menší výrobci. Čekali jste větší investici do HTC? Buď není potřeba, nebo se výrobce jednoduše k další spolupráci nenechal ukecat.

 

CS24

Microsoft bude vyrábět telefony v budoucnu sám, když koupil Nokii, ale rád by měl na své straně někoho dalšího. Více než 90% podíl Nokie mezi smartphony s dlaždicemi nesvědčí o zdravé situaci na trhu. Uvedené cifry ale nezní zcela pravděpodobně, neboť se jedná o obrovská čísla. Nokia, která platila za hlavního partnera, dostávala roční dotaci ve výši jedné miliardy.

Zdroj: @eldarmurtazin via Neowin