Hlavní navigace

Microsoft zastavil plány na masovou výrobu Surface Mini. Je to konec?

1. 7. 2014

Sdílet

 Autor: Redakce

Zmínky o menší verzi hybridního tabletu Surface se našly rozeseté po manuálu k čerstvému Surface Pro 3. Ještě před uvedením třetí řady modelu Pro vyplulo napovrch, že Microsoft na poslední chvíli zastavil odhalení Surface Mini. Tablet ale podle všeho vznikl a blíže nespecifikované množství se již vyrobilo.

Tip: Surface Pro 3 vyřešil problém s volnou klávesnicí a předvedl nový stojánek

Dočkáme se někdy varianty Mini? Otázku si klademe už dlouho. Podle Digitimes jen potvrzuje to, co je nějakou dobu docela jasné – nadějně nevypadá. Microsoft údajně zastavil veškeré plány na masovou výrobu tabletu. K důvodům patří jednak konkurence, která by zařízení nedovolila vyniknout a uspět, jednak si firma nechtěla znepřátelit některé výrobce tím, že by jim konkurovala.

 

Obávám se, že Surface Mini definitivně zazvonil umíráček. Pokud by ale neměl čím zaujmout, nemusí nám být nutně líto, že ačkoli byl již připravený k uvedení, nakonec ho neuvidíme. Možná jindy, v trochu jiné podobě. Microsoft se každopádně naučil lekci, kterou si projde snad každý výrobce hardwaru. Zkušenosti se mu hodit budou.

Zdroj: Digitimes via Microsoft News