Hlavní navigace

Microsoft zkrotí poznámky novou aplikací. Cache synchronizuje schránku a výstřižky napříč zařízeními

24. 8. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Experimentální oddělení Microsoft nazvané vtipně Garage pracuje na nové aplikaci, jakési jednodušší alternativě k zápisníku OneNote. Jmenuje se Cache a firma ji popisuje jako nástroj, kam rychle uložit textové výstřižky, obrázky, webové stránky, soubory, poznámky a další referenční materiály. Z těchto informací se pak sestaví projekty (úkoly, myšlenky…) a ty pak půjde třídit do skupin.

" width="640" frameborder="0" height="360">

Spíš než na organizování celé kanceláře, jako se o to snaží právě OneNote nebo Evernote, bude Cache určen pro jednotlivé úkoly, které hned po dokončení práce smažete. Příkladem může být příprava prezentace. Nejdříve provede rešerši a pak jednotlivé textové nebo obrázkové výstřižky nasypete na jedno místo. Cache si přitom pamatuje i odkaz na původní zdroj.

 

Trochu to připomíná dříve chystanou aplikaci OneClip, kterou Microsoft připravoval před rokem. Ta se však nezaměřovala na poznámky, šlo jen o multiplatformní schránku s cloudovou synchronizací. OneClip se nakonec nikdy nedostal mezi lidi. Cache má větší šanci na rozšíření.

Microsoft Cache
Microsoft Cache

Ani tuto aplikaci ale Microsoft ještě nevydal veřejně, vybraným uživatelům ji poskytne na pozvánku. Prozatím je k dispozici univerzální podoba pro Windows 10 a aplikace pro iOS. Podle dotazníku to vypadá, že přijde také varianta pro Android.

Zdroj: Microsoft via WinBeta