Hlavní navigace

Mini-ITX deska s GeForce 8200

4. 12. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zotac GeForce 8200-ITX WiFi, toť název nové základní desky z dílny společnosti, kterou známe hlavně jako výrobce grafických karet. Tato deska je první, která přináší do segmentu mini-ITX desek grafický akcelerátor GeForce 8200 od Nvidie, k čemuž se dosud žádný jiný výrobce neodhodlal.

Zotac GeForce 8200-ITX WiFi

Výbava desky je na velice solidní úrovni: grafické jádro tvoří už zmíněná GeForce 8200 s 16 stream procesory, podporující technologie DirectX 10, OpenGL 2.1, CUDA a NVIDIA PureVideo HD (milovníci HD filmů mohou jásat, tahle karta je umí akcelerovat), výstupy jsou DVI s HDCP (HDMI pomocí redukce) a VGA, k dispozici je i integrovaný Wi-Fi modul a mnoho dalšího. Ostatně, všechny dotazy vám zodpoví tabulka:

Zotac GeForce 8200-ITX WiFi Parametres Table

Zatím není známo, jestli Zotac neplánuje vyrobit i verzi pro procesory Intel. Každopádně, tato deska a třeba levný a úsporný Athlon 4850e by mohli být ideálními kandidáty do HTPC, bohužel Zotac není moc sdílný a nespecifikuje maximální povolené TDP procesorů (140W Phenom na téhle desce asi nerozjedete). Cena ani dostupnost této desky zatím nebyly oznámeny.

Zdroj: tisková zpráva

Autor článku