Hlavní navigace

Minibook za 4 tisíce

12. 6. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnosti NorthTec se povedl husarský kousek: představila minibook za neuvěřitelnou cenu $200. Pokud vás napadají stejné myšlenky jako mě, že jde o nějaký vtip nebo nekvalitní výrobek, hoďte je za hlavu, dle přiložených fotografií vypadá skutečně skvěle. Považte sami: Gecko EduBook podporuje operační systém Windows XP, má 8,9" displej s rozlišením 1024 × 600 px podsvícený pomocí technologie LED a jeho úsporný procesor Xcore86 pracuje na nízkém kmitočtu 1 GHz.

NorthTec Gecko Edubook

Zařízení je modulární, RAM i CPU je na vyměnitelných modulech, což umožňuje snadný upgrade minibooku či výměnu jeho součástek. Narozdíl od běžných přenosných počítačů není EduBook napájen x-článkovou baterií, ale osmi bateriemi. Výdrž při provozu na NiMH akumulátorech by měla dosáhnout hodnoty maximálně čtyř hodin, při použití Li+ 3S2P baterií vydrží až hodin šest.

Edubook na baterkách

NorthTec Gecko EduBook disponuje předinstalovaným operačním systémem Ubuntu Remix; kancelářský balík, e-mailový klient, internetový prohlížeč a další aplikace jsou tedy k dispozici ihned po prvním spuštění. Zaujal-li vás počin této neznámé firmy, objednávky je možno uskutečnit z jejich webu (kde lze také vyčíst další podrobnosti).

Zdroj: TC Magazine & NorthTec