Hlavní navigace

Ministerstvo vnitra: veřejná zakázka za 9 miliard

Sdílet

Zdroj: Redakce

Stávající úřednická vláda v červnu oznámila vypsání devítimiliardového tendru na novou rámcovou smlouvu KIVS (Komunikační infrastruktury veřejné správy). Smlouva se týká poskytování hlasových a datových služeb, nově je zahrnuta také mobilní komunikace, kterou dosud jednotlivé složky státní správy vybíraly samy.

Předpokládáme, že samotný výběr dodavatelů i jmenování výběrové komise by měla řešit už nová vláda. Předběžné oznámení o výběrovém řízení však bylo nutné vydat už nyní, protože vychází z harmonogramu realizace koncepce KIVS pro léta 2011-2015," říká Jaroslav Chýlek, náměstek ministra vnitra pro informatiku. Tak zní oficiální důvod, proč zakázku vypisuje úřad vedený Martinem Pecinou, kterého prý museli velmi přemlouvat. Na výběr nového poskytovatele už mají jen 8 měsíců.

Současná smlouva je platná pouze do 28. února 2011. Koncepce KIVS je realizována od roku 2007. Významně prý posiluje koordinovanost jednotlivých složek veřejné správy a vede k efektějšímu nakládání s finančními prostředky v této oblasti. Mezi roky 2007 a 2010 podle MVČR přinesla úspory v řádech stamilionů korun.

CS24

Minulá smlouva stála 11,5 miliardy (6 pro datové a 5,5 pro hlasové služby). Zakázku si rozdělily společnosti O2 Telefónica, GTS Novera, T-Systems PragoNet a ČD-Telematika (zdroj: ISVS.cz). Je pravděpodobné, že se do užšího výběru dostanou i letos.

Zdroj: Euro.cz, MVCR.cz

Autor článku