Hlavní navigace

Mionix chystá mechanickou klávesnici s podsvícením

10. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jste-li noční zvíře, ale vadí vám, že potmě nevidíte na klávesnici a zároveň si potrpíte na kvalitní snímače stisku, pak právě pro vás může být určena novinka od firmy Mionix. Nepříliš známá firma v Česku prodává herní myši a pokud se poštěstí, možná se do českých obchodů dostane i její nová klávesnice Zibal 60.

Zibal 60 zaujme dvěma vlastnostmi. Tou první je podsvícení. Podsvíceny jsou jednotlivé klávesy, nikoliv pouze mezery mezi nimi; z obrázku se zdá, že každá klávesa v sobě ukrývá svítivou diodu, nicméně mohou to být jen koncovky „světelných rozvodů“ z čirého plastu.

Druhou zajímavostí jsou použité snímače stisku. Mionix Zibal 60 se řadí do kategorie mechanických klávesnic, které oproti levným modelům s gumovými membránami slibují vyšší životnost a lepší hmatovou, případně zvukovou odezvu. Zibal 60 používá snímače Cherry MX Black, které mají lineární stisk a necvakají (srovnání různých typů snímačů naleznete zde) a jsou považovány za jedny z nejlepších pro hraní.

A teď ta špatná zpráva. Cena Zibalu 60, který má být oficiálně vydán v průběhu příštího týdne, sice zatím nebyla oznámena, víme ale zcela jistě, že nebude nízká. SteelSeries 7G se stejnými snímači stojí přes 2600 Kč a nemá podsvícené klávesy.

Zdroj: techPowerUp