Hlavní navigace

Mobily opět nic. Windows 10 Insider Preview build 15060 vyšel pro počítače ve Fast ringu

17. 3. 2017

Sdílet

Zdroj: logo: Microsoft / koláž: Petr Urban / Cnews
Další dávka pro program Windows Insider.

Dona Sarkar slibovala, že se vývojový tým kolem Windows pokusí v tomto týdnu vydat ještě jedno sestavení pro program Windows Insider. Příslib se podařilo dodržet, smartphony byly ale opět vynechány. Posledním vydáním pro ně zůstává sestavení 15055. Pro počítače zapojené do Fast ringu nicméně přichází sestavení 15060. Prvních několik hodin platilo, že nebyly dostupné dvě jazykové mutace a pak také 32bitová edice Home. To je ale dávná historie. Windows 10 Insider Preview build 15060 opravuje další chyby. Ikona Nastavení se na hlavním panelu zobrazuje správně, proces taskhost.exe nepadá při rychlém psaní a přepínání mezi poli v univerzálních aplikacích. Input Method Editory třetích stran se v Nastavení opět zobrazují. Vývojový tým se zbavil potíží s vývojářskými nástroji v Edgi a s tím, že Edge nebylo možné po pádu systému několik minut spustit. Na zařízeních Surface (Pro) 3 již upgradu nezabraňují vložené paměťové karty. Znamená to, že upgradům nebrání žádné známé chyby, jako tomu bylo konstantně několik posledních týdnů?

Známé chyby

Zatím ne. Při instalaci se po restartu může objevit chyba 8024a112. Pokud na ni narazíte, počítač ručně restartujte. Když všechno selže, počítač úplně vypněte a znovu zapněte. Instalace by pak měla pokračovat až do úspěšného konce. Nelze ani instalovat nové jazykové balíčky.

MMF24

Někomu Windows Update hlásí, že byla instalace některých aktualizací zrušena, ale systém bude pravidelně kontrolovat dostupnost nových aktualizací. Pokud je to i váš případ, odstraňte tento klíč v registru:

  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update\RequestedAppCategories\8b24b027-1dee-babb-9a95-3517dfb9c552

Z minula přetrvává problém s padáním aplikací kvůli chybnému nastavení reklamního ID a také se nezobrazí výzva k restartu pro dokončení instalace nového firmwaru k zařízení Surface. Přetrvává ještě chyba způsobující problikávání zeleného okna, pokud vysíláte přenos ze hry. Tato anomálie je ale viditelná pouze vám. Ti, kdo sledují přenos, jak hrajete, vidí obraz bez chyb.