Hlavní navigace

Monstrózní chladič Noctua NH-D14

2. 11. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Rakouská společnost Noctua je všem zákazníkům dobře známá. Za ne zrovna lidovou cenu nabízí produkty, které v mnoha případech nemají konkurenci (když zvážíme výkon a hlučnost). Dnes jsme svědky uvedení nového věžovitého chladiče Noctua NH-D14, který zdobí několik velice příjemných vlastností.

Noctua NH-D14 #1

Nutno začít nejdříve stavbou chladiče: disponuje celou šesticí heatpipe trubiček, které odvádí teplo do dvojice rozměrných radiátorů. Oba radiátory jsou zároveň aktivně chlazeny, výrobce se rozhodl pro kombinaci NF-P12 (120mm) a NF-P14 (140mm). Vzhledem k podpoře U.L.N.A. (ultra-low-noise adaptér) se můžeme těšit na dostatečný průtok vzduchu a přesto skvělé ticho, tedy to, čím se Noctua již od svého počátku chlubí.

Noctua NH-D14 #2

Novinka dále zaujme vylepšeným systémem chlazení součástek základní desky. Za všechno může rozměrný 140mm fan: díky svým rozměrům dosedá skoro úplně na základnu chladiče, čímž je velice nízko a umožňuje vyfoukávat vzduch i na kondenzátory, cívky a mosfety. Velký důraz byl kladen na kompatibilitu se základními deskami; menší NF-P12 je možno posunovat po radiátoru, proto by nemělo dojít ke kolizi s RAM moduly.

MMF24

Potěší dodávání spolu s úchytným systémem SecuFirm2™, podporované patice jsou tedy LGA1366, LGA1156, LGA775, AM2, AM2+ and AM3. Třešničkou na dortu je pak kvalitní teplovodivá pasta NT-H1, se kterou bude chladič rovněž distribuován. Noctua NH-D14 se objeví na pultech obchodů v půlce listopadu/novembra, cena bude €74,90 / $84,90.

Zdroj: TZ Noctua

Autor článku