Hlavní navigace

Montage: efektní galerie za pár vteřin

15. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chcete vytvořit efektní galerii nejen obrázků, videa, ale i zpráv? Stačí zadat klíčová slova a Montage veškerý obsah poskládá dohromady a vy už jen zvolíte několika klikátky, jako bude vypadat hotová stránka. Divize Microsoftu Fuse Labs spustila novou aplikaci pro sdílení zážitků na sociálních sítích.

Představte si jedno téma, v našem případně třeba Xbox Kinect. Klíčové slovo zadáte při tvorbě nového Montage, aplikace prohledá RSS kanály, Twitter, zprávy na Bingu nebo YouTube a vytvoří z nich galerii, která se obnovuje v reálném čase.

Abyste mohli vlastní galerii vytvořit, musíte se přihlásit pomocí Windows Live ID nebo autentizací OAuth pomocí Facebooku či Twitteru. Můžete zvolit vlastní pozadí, rozložení stránky, jednotlivé bloky a obrázky pak jednoduše roztahovat nebo přidávat další. Efektní prezentace má ale jednu velkou nevýhodu. Pokud nepřidáte vlastní zdroj zpráv pomocí RSS, české zprávy do něj nepřidáte. Bing News agreguje zřejmě jen zahraniční média a ta česká ignoruje.

Montage

Pokud chcete Montage také vyzkoušet, na této stránce napište téma do pole a potvrďte tlačítkem Create. V oficiální galerii najdete výtvory ostatních.