Hlavní navigace

Mouse Box: Počítače v klávesnici už tu byly. Poláci integrují PC do myši

21. 1. 2015

Sdílet

 Autor: Redakce

Už jsme viděli počítače v klávesnici či ve tvaru flashky. Polská firma však představila koncept Mouse Box – PC integrované do myši. Tu pouze připojíte k monitoru a můžete pracovat. A co klávesnice a další doplňky? Myš má i další konektory, jenže i několik podstatných ALE…

 

Prvním zklamáním pro někoho bude, že Mouse Box neběží na platformě x86 a systému Windows. Mozkem bude neznámé čtyřjádro od ARMu s taktem 1,4 GHz a duší nejspíš některá z linuxových distribucí či upravený Android.

K síti se počítač připojí pomocí Wi-Fi 802.11b/g/n, k monitoru skrz microHDMI. Pokud bude mít i reproduktory, měl by se přenést také zvuk. Posledním užitečným rozhraním je dvojice USB 3.0. Tvůrci ještě mluví o integrovaném 128GB úložišti, akcelerometru a gyroskopu, takže myš možná poslouží i jako dálkový ovladač s podporou gest.

 

Zatím nevíme nic o ceně ani dostupnosti. Mouse Box teprve prosí fanoušky o podporu. Až jestli bude zájem, může se myš dostat z fáze prototypu do komerční výroby. Pokud se tak povede, doufám, že tvůrci vysvětlí několik nedomyšleností.

1. Jak zabrání tomu, abyste citlivý HDMI kabel po pár dnech neukroutili k smrti? (Jasně, půjde použít i bezdrátové streamování přes Miracast, ale stejně…)

2. Proč nemluví o podpoře Bluetooth? To někdo bude klávesnici připojovat k myší kabelem?

3. Na videu je vidět, že bude uvnitř volitelný akumulátor. Jakým způsobem je ale počítač napájen? Přes HDMI se tam energie nedostane. Volitelná bude také dobíjecí indukční podložka, ale bez ní a bez akumulátoru zkrátka bude potřeba dalšího kabelu.

KL24

4. Tvůrci říkají, že Mouse Box je možné použít i jako klasickou myš. K tomu ale opět potřebujete USB kabel nebo Bluetooth (případně tedy Wi-Fi Direct).

Zdroj: Mouse Box via Dailydot