Hlavní navigace

Mozilla odhalila prostředí Firefoxu pro Windows 10. Bude velice povědomé

13. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je to sotva pár dní, kdy Mozilla nenápadně oznámila, že připravuje Firefox pro Windows 10. Neřekla k tomu však nic dalšího. Jak jsem upozorňoval, může jít pouze o variantu stávajícího desktopového prohlížeče – a zatím to tak opravdu vypadá. I když se časem patrně dočkáme viditelnějších rozdílů v uživatelském prostředí, aktuálně novinka vyhlíží stejně jako tradiční desktopová varianta.

 

Nezisková organizace na svém webu popisuje prostředí do nejmenších detailů, včetně rozměrů jednotlivých prvků. I my běžní smrtelníci si z materiálu pro designéry odneseme to, jak se bude prohlížeč aspoň ze začátku prezentovat. Chad Weiner z Mozilly pro VentureBeat řekl, že se design stávajícímu Firefoxu podobá z důvodu, aby uživatelé bez zbytečných nervů přešli a necítili se zmateně. Pár odlišných detailů byste našli.

Např. tlačítko pro obnovení stránky, resp. pro přechod na zadanou adresu je vizuálně oddělené. Mozilla při návrhu vzala v potaz vizuální zvyklosti Windows 10, současně plánuje prostředí odlehčit, aby zbylo více prostoru pro samotné stránky. Neřekl bych, že se to zatím nějak projevilo. Ohnivou lišku pro Windows 10 můžeme každopádně čekat zhruba v polovině srpna.

Firefox pro Windows 10

Zdroj: Mozilla via VentureBeat