Hlavní navigace

Možné specifikace Google Chrome OS minibooku

29. 12. 2009

Sdílet

 Autor: Redakce

Minibooky s Chrome OS mají radikálně změnit co takový minibook znamená - vybaveny budou pouze speciálním operačním systémem schopným startu během pár vteřin, přičemž jedinou aplikací v samotném zařízení bude webový prohlížeč, skrze který bude probíhat vše ostatní.

Doposud ale nebyly známy konkrétní specifikace těchto zařízení, jež se mají objevit někdy v polovině roku 2010. Nyní ovšem tyto informace pronikly na internet, ačkoliv jejich pravost není zcela stoprocentní. Notebooky od Googlu mají být levné (pod 300 dolarů, asi 5520 Kč) a přesto relativně výkonné.

O běh se zřejmě bude starat čipset Nvidia Tegra 2, spolu s procesorem s ARM architekturou (údajně má nabídnout větší výkon než Intel Atom při menší spotřebě). Dále 10,1" multidotykový displej s rozlišením 1280x720, 64GB SSD disk a 2GB operační paměti.

Z možností připojení půjde využít Wi-Fi, Bluetooth, USB porty, síťový port, mobilní 3G a volitelně GPS modul. Nebude chybět čtečka karet, webkamera a 3,5mm výstup na reproduktory či sluchátka. 4-6 článková baterie nabídne potěšitelných 8-12 hodin výdrže, ačkoliv reálné hodnoty zjistí až testy.

Zdroj: Neowin