Hlavní navigace

Možnosti upgradu na Windows 10. Kdy půjde instalace přes Windows Update?

19. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft vypustil spoustu informací na konferenci WinHEC v Číně, které se ovšem zbytek světa dozvídá zprostředkovaně. Ale nechme být zvláštní postup, protože už víme, jak to bude s upgradem ze starších generací Windows na Windows 10. Tabulka, viz níže, napovídá cestu z Windows 7 a novějších. Například z Windows 7 RTM bude možné povýšit jedině skrze instalační médium.

Tip: Windows 10 budou zdarma i pro piráty. I každý Čech bude smět povýšit

Pokud ale máte verzi se Servisním balíčkem, což na 99 % máte, bude možnost vedle toho Desítky nainstalovat přes Windows Update. O tomto postupu jsme se již zmiňovali. Instalace přes Windows Update je dále podporována logicky pouze u pravidelně aktualizované instalace Windows 8.1. A pak samozřejmě v případě Windows Phone 8.1.

 

Na Desítky nepřejdete, pokud máte v telefonu pouze Windows Phone 8.0. Mimochodem, Microsoft na tomto řádku uvádí, že povýšíte na Windows Mobile 10. Obávaný název se vrátil? Nebojte, je patrně jen pracovní. Dále máme jasno, co bude s Windows RT. Společnost to už naznačovala a pravdou zůstává, že RT se stala slepou vývojovou ulicí.

Možnosti upgradu na Windows 10 (původní tabulka)
Možnosti upgradu na Windows 10 (původní tabulka) | Foto: Windows Central

Tento systém proto upgradován nebude, Windows 10 se z něj nestanou a majitelé stávajících tabletů jej budou nadále užívat ve stavu, v jakém se systém nachází dnes. Microsoft v uplynulých měsících Windows RT zkombinoval s Windows Phone, čímž vznikla a vzniká mobilní edice Desítek. Pár nových funkcí nicméně Microsoft slíbil, tak uvidíme.

Zvláštní je, že na původní prezentaci, kde si příslušný snímek vyfotila redakce Windows Central, se v době psaní článku řádek s Windows RT už nenacházel.

MMF24

Možnosti upgradu na Windows 10 (novější tabulka)
Možnosti upgradu na Windows 10 (novější tabulka)

Zdroj: Channel 9 via Windows Central