Hlavní navigace

MSI: Není X-Fi jako X-Fi

13. 3. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedávno jsme přinesli zprávu, že Gigabyte na základních deskách s integrovanými zvukovými čipy Realtek ALC888 a ALC889a umožňuje použít efekty X-Fi od Creative. Celá věc spočívá v technologií CMSS-3D pro převod 2.0 zvuku na 5.1, Crystalizer zase dopočítává ořezané frekvence komprimovaných formátů a nakonec ještě přidali herní EAX 4.0 HD. Fígl by v tom, že bylo možné tyto efekty použít pouze v 32bitovém systému Windows Vista a zřejmě za vyšší zátěže procesoru.

Podobně to na nás zkoušel i Asus, který přidává k některým deskách (např. námi testovanou Rampage Extreme) kartu X-Fi SupremeFX, která ale neobsahuje čipy Creative, nýbrž ADI 2000B.

Společnost MSI zareagovala novinkou, že toho pravého X-Fi se uživatele dočkají pouze na jejich deskách. Ta nabízí u svých high-end sérií Diamond nebo Eclipse externí kartu do PCIe ×1 slotu s názvem Xtreme Audio Card. Karta na sobě nese zvukový čip i DAC/ADC převodníky od Creative a veškeré efekty fungují s hardwarovou akcelerací a navíc přidává i EAX 5.0 HD. Jestli jsou externí X-Fi opravdu tak dobré, se dočtete v některém z našich testů.

CS24

Intel
Eclipse Plus
Eclipse SLI
P45 Diamond
P35 Diamond
P7N2 Diamond
P7N Diamond
X38 Diamond
AMD
K9N2 Diamond

Čtěte také:
MSI P45 Diamond: vodník doplněný X-Fi
MSI X58 Eclipse SLI: vybavená na maximum
Asus Rampage Extreme: 610 MHz na FSB

Zdroj: MSI

Autor článku