Hlavní navigace

MSI oznámila dva modely GTX 660 Gaming Series - svěží vítr pro trh do 5000 Kč

19. 9. 2013

Sdílet

 Autor: Redakce

Blíží se vydání několika špičkových herních titulů a krom hráčů se na ně připravují i výrobci a snaží se potencionální kupce nalákat na nové karty. Častým hybatelem pro upgrade grafické karty je právě nedostatečný výkon pro nejnovější herní tituly. Pro méně movité a občasné hráče, kteří potřebují kartu za rozumnou cenu se slušným výkonem, připravuje MSI dvojici modelů s GPU GK106.

Oba modely GeForce GTX 660 mají vylepšený tištěný spoj od inženýrů z MSI. O napájení se stará kombinace 8pinového a 6pinového konektoru a chlazení má na starosti ověřený chladič TwinFrozr IV. První model má frekvenci jádra GK106 nastavenu na referenčních 1006 MHz, respektive 1072 MHz v případě GPU Boostu a 2 GB paměti tepají na efektivním taktu 6 GHz.

Frekvence jádra druhého modelu je nastavena na 1033 MHz a GPU Boost ji dokáže zvednout na 1098 MHz. Efektivní takt pamětí 6 GHz zůstal nezměněn obdobně jako jejich velikost. Pracovní frekvence obou modelů jsou uveden v tzv. OC Modu. Materiály MSI se rozcházejí s tím, co píše web TechPowerUp, který verzi s nižšími takty připisuje referenční frekvence 980/1033 MHz.

 

ICTS24

Zadní záslepka pak čítá pro karty GeForce tradiční kombinaci výstupů v podobně DisplayPortu, HDMI a dvou DVI konektorů. Ceny ani jednoho z modelů GTX 660 Gaming series MSI dosud nezveřejnila obdobně jako datum vydání.

Zdroj: MSI, TechPowerUp