Hlavní navigace

Tohle se MSI povedlo. Má první herní notebook se 144Hz displejem s minimálními rámečky

30. 4. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

MSI představilo první notebook s herním 144Hz displejem, který má jen minimální rámečky. Uvnitř model GS65 Stealth Thin najdete osmou generaci procesorů od Intelu, 512GB SSD a grafiku GeForce GTX 10xx. Prodává se ve dvou konfiguracích 8RF a 8RE. Ty se liší hlavně grafickým čipem, kdy 8RF obsahuje GTX 1070 a 8RE slabší GTX 1060. Cenový rozdíl činí 5000 Kč a oboje jsou to herní mašiny za více než padesát tisíc.

Procesorem je konkrétně šestijádrový Intel Core i7-8750H a grafická karta (respektive celý notebook) splňuje standard Nvidia Max-Q, což znamená tenký design při zachování slušného herního výkonu jen lehce podtaktované grafiky.

msi-chlazeni Jeden ventilátor pro CPU, dva pro grafiku

Matný displej typu IPS má úhlopříčku 15,6" a šířku bočních rámečků jen 4,9 mm. Horní rámeček je o kousek větší, ale vešla se do něj webkamera. MSI se chlubí odezvou 7 ms, což je na IPS vcelku slušná hodnota (pokud se zakládá na pravdě, s tímto číslem většinou výrobci hodně čarují). U 120Hz TN herních displejů to bývají i 3 ms. MSI uvádí 100% pokrytí barevného prostoru sRGB.

cb

Podsvícená klávesnice od SteelSeries neobsahuje numerický blok (díky tenkému rámečku je tělo velké jako u běžného 14" laptopu) a tlačítka toho alfanumerického jsou poměrně velká. Navzdory hernímu zaměření tentokrát nechybí klávesa Win.

CS24

Mezi porty nechybí USB-C 3.1, USB 3.1, HDMI s možností připojit 4K displej při 60 Hz či miniDisplayPort. MSI zmenšilo i nabíjecí adaptér – původně velkou cihlu, kterou bylo kvůli výdrži při hrách nosit sebou – zhruba o třetinu.

Tenké rámečky byly doposud doménou spíše ultrabooků, začal s tím Dell u modelu XPS 13 (InfinityEdge). Že se dostávají i do herních notebooků je určitě dobrá zpráva.

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.