Hlavní navigace

Multi-GPU s čipem Hydra posiluje

18. 3. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

O odvážném multi-GPU řešení Hydra jste už určitě slyšeli. Vývojáři LucidLogix si dali za úkol vytvořit univerzální alternativu stávajícím systémům SLI a CrossFireX, kdy můžete kombinovat výkon grafických čipů nejen stejného výrobce, ale také Radeon plus GeForce dohromady. O jiných výrobcích (Intel, Matrox, S3…) nemá smysl hovořit.

S Hydrou jsme se už setkali na desce MSI Big Bang Fuzion (Intel 1156). Od stejného výrobce byla na letošním CeBITu k vidění deska pro platformu AMD AM3. MSI se zřejmě čipu Hydra 200 nechce pustit, přitom se dříve šířily drby o sabotáži celého projektu.

Ať už se jedná o úspěšný projekt, či nikoli, optimismus MSI zřejmě zasáhl i investory Rho Ventures, Giza Venture Capital a Genesis Partners, kteří do LudicLogix nasypou dalších osm milionů dolarů. Ty by měly podpořit prodej, rozšířit Hydru na trhu a také zaplatit výzkum a vývoj do budoucnosti. Firma také hovoří o tom, že kromě MSI mají v plánu dodávat čipy i pro jiné výrobce. Které, to bohužel neuvádí. Ale co na to takový Intel s obnoveným Larrabee?

Zdroj: X-bit labs, LucidLogix

Autor článku