Hlavní navigace

Na Androidu můžete mít videochat v popředí díky novému Skypu

16. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jaká je výhoda tabletů s Windows 8? Z pohledu uživatele, ovládání a způsobu práce bychom mohli za stěžejní funkci označit právě multitasking. Jenže i na zařízení s Androidem si teď užijete práci ve více oknech, aspoň minimálně v aplikaci Skype 4.5. Režim PIP, tedy obraz v obraze, vám dovolí mít před sebou malé okno s videohovorem, zatímco budete např. pracovat v prohlížeči.

Řešení to sice není úplně stejné jako v Osmičkách, ale uživatelé ho jistě ocení. Na mobilech funkce nepracuje, navzdory tomu se na nich objevuje dialog, kde Skype žádá povolení pro oddělení okna. To zřejmě výrobce opraví v jedné z dalších verzí, pokud rovnou neumožní pracovat s více okny také na smartphonech. Druhým vylepšením je rychlá navigace mezi kontakty. Klepnete na úvodní písmeno jména, čímž se zobrazí ta část adresáře, kde jména kontaktů začínají vybraným písmenem.

 

To připomíná pro změnu Windows Phone. Nejprve musíte pohled oddálit, pak se místo položek objeví písmena. Z dalších novinek si zaslouží zmínit opravené chyby. Skype již nepadá na telefonu Nexus 5, je kompatibilní se zařízeními značky Hudl a pracuje spolehlivěji na smartphonech od Samsungu. Novou verzi klienta hledejte v Google Play Store.

Multitasking přichází také do Androidu
Multitasking přichází také do Androidu | Foto: Google

Zdroj: Skype Blogs