Hlavní navigace

Na ARM už běžela Windows 7

14. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zajímá vás, jak dlouho Microsoft experimentuje s procesory ARM? Objevil se důkaz, který ukazuje, že osmičkami to celé rozhodně nezačalo. Pokusy s novou platformou sahají přinejmenším do dob, kdy byla na světě sotva Windows 7. Po celou tu dobu tedy již měla firma operační systém schopný běžet na mobilních zařízeních s nízkým výkonem. Jenže rozběhat systém je jedna věc, dále by se musel dát ovládat. A žádné Metro v sedmičkách není.

Fotografie na blogu Building Windows 8 ukazují smartphone P835 od společnosti Asus. V pravém dolním rohu obrazovky svítí nápis Windows 7. Pod ním najdete číselné označení sestavení: 7652. První verze sedmiček, poslaná do prodeje, byla označená číslem 7600, po prvním Servisním balíčku systém povýšil na 7601. Edice určená pro běh na platformě ARM je tedy novější než sedmičky, s nimiž se setkala široká veřejnost.

Podle údajů uložených v datech EXIF byly dva snímky pořízeny 22. ledna 2010 (Samsungem Omnií Pro). 27. ledna následovalo oznámení populárního a přelomového tabletu iPad. Tím jsme si vyjasnili, zda mají být osmičky čistě opožděnou reakcí na Apple. Nikoli, Microsoft se na tablety připravuje mnohem déle.

Zdroj: The Verge | Building Windows 8