Hlavní navigace

Na Facebooku už můžete opravovat chyby a překlepy v komentářích

28. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chyby dělá každý z nás, překlep nebo jiná nepřesnost se do rychle napsaného komentáře může dostat velice jednoduše. Takový komentář ale nemusíte mazat a pak složitě psát nový, jednou napsané komentáře už totiž jdou zpětně opravit.

V pravém horním rohu boxu s komentářem se dříve po najetí kurzoru myši vyskytoval křížek, kterým jste mohli komentář vymazat. Na stejném místě je teď ikonka, která obsahuje menu s možností smazání položky nebo nově úpravy daného komentáře.

Celý obsah komentáře můžete měnit kolikrát se vám zachce. Stisknutím klávesy Escape přerušíte úpravy a změny se neuloží, naopak po stisknutí klávesy Enter se změny potvrdí.

Ostatní uživatelé si ale naštěstí můžou zobrazit všechny verze komentáře, vylučuje se tak situace, že možnosti úprav budou lidé zneužívat a minulost by si tak k obrazu svému nikdo upravovat neměl.

Možnost opravy chyb v komentářích je věc, která Facebooku velmi dlouho chyběla. Stejnou funkci obsahuje Google+ prakticky od svého spuštění. Facebook by ještě mohl po vzoru Google přidat možnost opravy textových stavů, která stále chybí a trápí nemalý počet uživatelů.

CS24

 

Zdroj: AllFacebook